Skål!


Gott nytt år!

Pratade precis med Mamma. Hon höll på att packa ner champange, panacotta och jordgubbar. Dem är 8 personer som skall träffas i skogen med hundarna och avsluta med skumpa och annat gott. Skall köra dem till fiskebäck senare där deras fest skall vara.
Min panacotta är precis klar och står nu på kylning, vi sparar den dock till efterrätt.
Igår hade vi kliniskt rent och prydligt överallt, men tyvärr har någon varit här inatt ocg spridit kläder och leksaker över hela huset. Så när Mejsan sover blir det till att städa igen.

Ett riktigt gott nytt år men mindre elände och mer lycka!


Ont i huvuet...

Noel har idag klagat över huvudvärk och ont i ögonen....Hmm kan det vara allt spelande tro. Nu har vi satt spelförbud i sängen...
Han ville ju inte ha godnattsaga längre utan hellre spela nintendo...känns inte så bra...Men nu e det slut.
Har iallafall försökt få i honom en halv panodil...mutat med det mesta men efter att han tuggat på den första gången vägrade han igen..det förstår jag för dem smakar ju apa...
Får väl se vad han säger imorgon...

Nyår imorgon!

Löften har jag slutat med, men lite annat har vi allt bestämt.....
Fixat det sista för morgondagen....Har ingen aning om hur många vi blir. 8 garanterat med det kan lika gärna bli 6 till..Men det är bara roligt och proviant finns det gott om:-)
Chrille e och köper lite raketer och Mejsan sover efter racet hos Wingbros.
Jag har inga måsten och det känns underbart!

 

Long time no see!

                                                                                                     

Frostigt!

En riktig vinterdag idag, det är bara snön som fattas.
På fm fikade jag med Linda och sedan blev det pannkakslunch hemma.
Noel och Chrill åkte till barnsjön och åkte skridskor och spark. Meja och jag gick till lekplatsen och lekte med Linda och Matilda. Det va iskallt men ändå massor av folk. Tog en sväng till Matildas dagis som skall vara klart 2 feb...inte ens börjat bygga ännu....Nu får byggjobbarna brådis.
Plockat bort det mesta pyntet, bara granen kvar. Den åket ut  1 jan. Fattar inte att den inte barrar. Har nog bara fått vatten 2 gånger och ser fortfarande ny ut.

 

 

 

Tömde mobilen

Tömde mobilen på kort och hittade detta fina på mammas hund....
Nu vill jag ha vår!

 

Ny vecka..

Jag har ingen koll alls på dagarna just nu. Men såg i gp att det e måndag igen:-) Chrille e på väg ill affären och skal handla mat, sedan en tripp till systemet inför onsdgen.
Idag skall jag baka en smarrig kaka hade jag tänkt. Sedan blir det lite småpill.
Vi skall även inviga barnsjön som skridskobana idag. Hoppas det frusit tillräckligt. Vet inte ens om jag får i mina onda fötter i krillorna, men jag får testa. Chrille och Noel får åka. Det ser iallafall ut att bli en skön dag.

Aj, aj, aj!

Igår när Noel och Chrille va istan köpte dem även ett par walkingshoes till mig. Jag har länge velat ha ett par riktigt sköna gådojjor. Nu hittade Chrille ett par på rean som fick komma hem till mig!
På kvällen va det dags för invigning. Carolina och jag tog en runda....efter halva vägen trodde jag ärligt talat att hälarna ramlat av...Det gjorde så jävulskt ont... Pinade mig genom hela rundan på 45 min.
Vågade knappt ta av mig när jag kom hem...
Hälarna va helt blodiga och köttiga!!
Har fastnat i lakanet hela natten och det rinner vätska.
Nu e Chrille på apoteket och köper större compeed, hade bara små hemma.
Aj, aj aj....vad det gör ont.
När jag duchade blev det inte direkt skönare.

Födelsedag!

Idag är det Chrilles dag.
Han va redan uppe när jag vaknade. Så jag väckte Noel och smög ner. Våra stämmor va lite lagom kraxiga men en sång fick vi fram.
Han fick sin efterlängtade GPS som han nu pillar på hela tiden.
Nu är Chrille och Noel och köper skridskor. Meja Carolina och jag har tagit en lång fm promenad. Skall nog ta en tripp till kungsmässan..behöver strumpor.


Grattis Älskling!
 

Igår annandagen.

Då va det dags för årets stora REA igen.....jag brukar aldrig hitta något som faller mig i smaken, men igår hade vi tur. Vi va först på Ikea och handlade lite småplock. Bla ny torkställning, mattor till barnen...värmeljus mm mm... Sedan blev det K-center. Halva priset på allt på HOT LINE!! Jippie. Både Chrille och jag hittade jeans. Sedan lite annat krafs:-)
Linda Carro och jag tog en härlig promenad i bunketorp på kvällen. Alexander va här och lekte med Noel ett par timmar medans Fia och Kimmo va på hockeyn:-)
Avslutade kvällen med två flaskor glögg hos Carolina...Sov gott heela natten.

Batterier!!!

Idag har det varit en skön dag. Fint väder och inga måsten. Åkte hem efter en smaskig frukost. Plockat iordning alla julklappar och slängt lite gammalt. Meja och jag tog en härlig långpromenad i solen medans Chrille och Noel åkte till affären och köpte batterier till alla julklappar som saknade.....Ärligt talat...Hur kan man ge en batteridriven julklapp till ett barn utan att köpa batterier?? Det fattar inte jag. Lika dumt som att ge bort en kortlek innehållande 46 kort...Hallåååååå Något fattas.
 Ja, dem köpte iallafall sammanlagt 5 olika batterisorter till olika paket... Så nu kan allt användas:-)
Nu längtar jag bara på att få krypa ner i sängen... Alla täcken har hängt ute idag och nya lakan i alla sängar...

Hoppas att alla har haft en skön jul!

När juldagsmorgon glimmar i Beverly Barnsjön!

Vi sov hos Mamma och Pappa inatt!
Vaknade upp till en fantastisk utsikt över en nyfrusen sjö och solen som går upp!

 
GOD MORGON!
 

The big day!

Mejsan vaknade först som vanligt! Vi smög ner och gjorde välling. Igår kväll tog Chrille och jag fram alla klapparna och la under granen...brukar göra det tidigare men det har inte funkat med Meja som pilar på allt. Hon fick se sin saccosäck och tog sats och kastade sig i den:-) Jätteglad. Där blev hion sittande med sin välling.
Lite senare kom lilleman nersmygande med lysande ögon...Det e väl idag mamma?

Han va lyrisk över sina klappar och väldigt glad.

Sedan åkte vi förbi stora Höga och lämnade av en påse klappar till Tove, och sedan vidare till Farmor i stenungsund..
Det gick faktiskt över förväntan bra med barnen...trodde det skulle bli mer stoj , men alla va jätteduktiga. Chrilles brorsa va Tomte och det verkade inte som det fanns några misstankar om vem det va....Det va Tomten helt enkelt:-)
Tror att alla blev glada och nöjda med sina klappar.



Efter Kalle åkte vi till Lindome och mina päron.
Åt en skinkmacka och sedan mera julklappar.
Noel fick ett Nintendo DS lite och va hur lycklig som helst. Han va vaken väldigt länge och kommer att vara jättegrinig idag...men men...

Dagen före...

Mamma och jag åke till Maxi på morgonen och handlade det som va kvar. Fyllde även upp skafferiet med som som e bra att ha..
Fick besök av gammal jobbarkompis och granne (sofie) Vi åt en god jullunch och satt och tjöta skit en stund.
På kvällen va det bingolottodags, men jag höll på att få panik på fam Whalgren...they are to much!
Somnade gott i soffan!

Vad fel det kan bli.

Idag har det varit Chrilles shoppar dag. Han skulle köpa min julklapp och lite annat krafs.
När han kom hem fick jag en förjulkapp (den andra). Kunde inte låta bli sa han och räckte fram en paket....
det va en jättesnygg klänning i storlek small?? Vad fan tänker karln med.. Jag är tyvärr ingen small längre. Förra året fick jag ett par byxor i storlek 32 ?? trodde inte ens det fanns så små. Men men...Han skulle åka och byta den. Kommer hem med en annan klänning i guld...Den ville jag inte ha! Sa som det var att jag gillade den andra bättre. Men då va surandet ett faktum.
det hela slutade med att jag åkte tillbaka till affären och bytte tillbaka den till en small, för att ställa allt till rätta:-)
Provade den och det funkade ( om jag hoppar över paradiskartongen i jul) ha ha
Nu är alla glada igen, men vad fel det kan bli...

En nöt att knäppa!




Stulit denna från Bullens blogg!

Bion igår...

Chrille ringde mig från bion... Chrille Johan Noel och Viktor va helt själva... Hade hela salongen för sig själva. Snacka om lyx.
Filmen hade varit jättebra och barnen va överlyckliga.
Jag fick städat det mesta så nu luktar det gott överallt!
På kvällen fick vi middag hos mor och far:-) Skönt att slippa slabba med det idag:-)
Kvällen blev mysig med godis och film..

Bio....

Hela familjen sov länge idag...ja jag vet länge är en definitionsfråga men för oss är länge 7,30:-)
Noel och Chrille har stuckit in till stan för att gå på bio. Nikos julsaga trr jag det va. Mejsan sover middag och jag tänkte städa lite...
Till Päronen på middag idag, men fick fick inte komma innan tre....hon skulle bona golven....lät som stenåldern..

 Niko


Regn och rusk..

Planerna va att vi skulle gå på Liseberg med min brorsa+fam och min Mamma.. Men vädret va ju inte direkt lockande och gå i regn vägrar jag.
Men på eftermiddagen klarnade det upp och vi stack iväg.
Det va riktigt mysigt...sist vi va där va det på dagen och skit mycket folk...Nu va det mörkt kallt och lagom med folk:-)
Mamma vann massor och vi bara en pyttechokladask:-(
Barnen fick åka lite och vi vuxna handla och spela. Det va en gammal gubbe med långt skägg i Tomtekläder som gick omkring där inne (såg ut som en uteliggare)...Noel tittade storögt på honom...Då kom han fram och sprack upp i ett leende...Du har väl varit snäll lille gossen? sa han... Noel Nickade och blev generad....ha ha ha.. Den gubben skrämde nog många ungar:-)
Varma mackor och julöl till kvällsmat! Mumma...

 

Vilka fynd...

Linda och jag tog en sväng till affärena i morse....Skulle köpa något till mamma. et va vrålrea i en butik där dem sålde skitsnygga herrskjortor för 50 spänn..ord pris 699. Det blev två till Chrille och som vanligt inget till mig. Fick köpt en liten extra grej till Tove med..Vi får så mycket kläder från dem så jag nästan skäms.
Nu e det snart pannkakslunch..

Fredag= Mys

Skönt med fredag....vi går alltid i pyamas länge och äter frukost sent.
Plockade iordning lite och skrev handlinglistan.....som blev väldigt lång idag.
När Meja hade sovit gck vi till lekplatsen...det va faktiskt skönt ute idag. Åkte en sväng till Mamma för att kolla in deras nya vitvaror. Hon hade även fått julklapp av en kund...fantastiska marockanska klänningar och brocher.....åkte rakt ner i våran utklädningslåda... jag försökte pressa ner mig i en röd historia....men nej nej nej...to fat!
Va hos Linda , Kevin och Tbbe och lekte lite innan Chrille kom hem. NU HAR HAN JULLOV!!!!
Firade med pizza och öl till maten....Mejsan somnade tidigt och Noel försökte hålla sig vaken.....men även denna fredagen somnade han långt innan åtta.
Sovit gott har jag gjort hela natten...

Kalas på torpet!

I torsdags fyllde min brorsas yngste grabb år. Vi har jagat runt i stans varenda spelbutik efter ett speciellt sel som han önskade sig. Tillslut hittade Chrille dt sista i Sisjön. Det var värt rännandet i butikerna när man såg lyckan nä han öppnade det. Han blev överlyckig.
Självklart bjöds det på Tacobuffe som sig bör hos familjen SANTA MARIA!
Massa god glass och godis lyckades vi också få i oss.
Min brorsa levererade även alla nya kryddsmaker i snygga burkar och en hel kartong medd kryddmix.... Va tvungen att rensa bland kryddor och i skafferilådan för att få plats med alla nyheter.
Nu e det snyggt i lådorna och alla kryddor från 2003 är slängda....skäms nästan...vi som flyttade nyss.

Sista dagisdagen...

Idag är sista dagisdagen för iår. Dvs. sista dagen som Mejsan och jag är hemma själva....nästa gång vi går till dagis skall båda barnen lämnas...HJÄLP!!!

Stolt som en tupp.

Igår morse va det dags för örondoktorn med Noel. Jag hade givetvis en stoor klump i magen, då jag allt för ofta har tvingats hålla fast honom hos läkaren. Det gör ont i hela mig att se skräcken i hans ögon.
Nu hade vi verkligen förberett honom och förklart vad som skulle hända. Han sa att det va ok och va inte rädd.
Vi gav oss iväg, jag tog stora plånboken med om det skulle behövas mutas:-) Chrille va hemma med Mejsan för att slippa skrämma upp fler i familjen.
Väl inne hos doktrn, vet jag inte vems unge jag hade med mig.
Han va suuperduktig, gjorde väl det som alla andras ungar skulle göra utan att blinka, men för oss är detta helt fantastiskt!
Han a sig på britsen och doktorn fick lysa och dra lite i öronen. Hon såg att det ena röret satt lite löst och tog fram en jättelång smal tång. In i örat och plockade ut det. Noel ryckte till men sa att det bara kittlade.
Men världens största smile på läpparna lämnade jag Mölndals sjukhus stoltare än alla andra.
                                                                                           

                                                                                                                                                    ÄLSKAR DIG MIN TAPPRE PRINS!
                                                                                                                    

ÅNGEST ELLER INTE?

Nu har jag börjat räkna ner......snart skall jag börja jobba igen. Känns jättekonstigt att veta att jag aldrig mer skall vara långledig..om man nu kan kall det ledig att vara hemma med barn? Nu skall jag jobba tills jag blir pensionär. PUH!
Det är helt klart med blandade känslor jag år tillbaka till jobbet. Har börjat en del nya som jag inte är så förtjust i, men det kan inte hjälpas. Bra personal finns ju kvar. Chefen är ny och henne känner jag inte, men hon värkar knäpp:-(
När jag började jobba efter Noel hade jag en helt annan känsla i kroppen. Nu vet jag att det inte blir några fler barn, jag har verkligen bestämt mig. Vissat är jag sugen ibland och känslan av att aldrig mer få uppleva en förlossning och det mysiga i början får mig nästan att lipa....det finns inget som slår det....men vi kan ju inte skaffa fler barn bara för det....
Sedan vi flyttade hit har föräldrarledigheten varit mycket roligare. Vi har haft fullt upp varje dag och nästan aldrig tråkigt. Dagarna bara sprutar iväg. Känns som jag verkligen har njutit fullt ut. Bara gjort roliga saker. Träffat mycket gamla kompisar med barn i samma ålder.
Noel går bara två agar till på dagis i år...sedan är det slut... Nästa gång vi går till dagis igen..skall Mejas skolas in...
HJÄLP!

Lucia igen!

Då va det dags för lusse på öppna förskolan. Packade in mina pepparkakor i bilen och susade iväg.
Alla barnen va jätteduktiga och Noel gick i spetsen tillsammans med söta Isabel. Hon går på Noels avdelning och han är uppenbart förälskad. Han skall visa alla sina konster för denna stackars tjej. Efter tåget fikade vi tillsammans på golvet.
Det är knasigt när lucia blir så långdraget. Tänk om man hade fem barn...hur får man ihop det då??

PEPPARKAKSPOLIS!
 

LILLA GUMSAN
 
LITE LOVE
 

Söndags shopping

Äntligen va det dags för tjejdag på stan. Linda, Linda och jag tog tåget in till stan. Handlade lite julklappar och bara njöt av atmosfären. Åt en halvbra lunch, men vi satt ändå länge. Skönt att slippa släpa på vagn och passa mat och sovtider.
När jag kom hem åkte vi och handlade lite mat.
Sedan på kvällen ville Noel åka till stan och titta på figurena IGEN.....Det är Nk:s skyltning han menar.
Sagt och gjort så packade vi in oss. Parkerade på Heden och gich först till bältesspännarparken och kollade på alla som åkte skridskor. sedan skyltfönstren och ljusshoven på gamleports vägg.. Den va häftig! Meja satt helt blixtstilla och bara glodde på alla ljus och dundret till musik!
Gjorde goda varma mackor till kvällsmat!

Lördag!

Hemma och fixade lite småpill på dagen. Sedan va vi bjudna till Karin och Mattias på kvällen på lussemiddag. Först va det glögg och pepparkakor med ädelost. sedan lagade vi middag tillsammans i deras underbara kök. Noel och Jeppe såg vi knappt röken av på hela kvällen. emma tog hand om Meja så det kändes som vi var helt barnlediga.. Kunde bara sitta och koppla av, och ikväll va det min tur att INTE köra. Så jag hade extra trevligt.
Meja va vaken till 21,30 och det va absolut hennes rekord.

Julbak!

Oj, vad ag ligger efter i bloggen:-) Inte bara här utan med allt just nu. Fattar inte vad jag sysslar med.
I fredags hade vi grannarna här på middag och julbak.
Jag fixade maten och Chrille tog hand om baket. Dem gjorde marsipanfigurer som dem doppade i choklad och wienernougat.
sedan när Idol började och Meja hade somnat gick vi in till grannarna istället.
Kvällen blev bra och Chrille för ful.....


Ha ha ha......För full skall det va!

Torsdag.

Idag har Mejsan och jag hälsat på hennes dagisavdelning. Fick ett bra intryck. Självklart ramlade hon och slog i pannan i lekhallen så det blev pådrag med kylkudde mm...typiskt. Åkte gråtande därifrån till öppna förskolan som inte heller va någon hit idag. Fröken va sjuk och en lam vikarie va där. Avslutade med mellanmål hos Linda Kevin och Tobias......Det blev roligt iallafall...Kom inte hem förrän efter fem.....och då hade Chrille kommit hem med våran JULGRAN som skall tas in i morgon. För vi skall ha julfest med några kompisar. Äta god mat dricka goda drinkar och baka julgodis.....Det ser jag fram emot!


Julfest på dagis!




Chrille kom lite tidigare från jobbet och vi gick tillsammans ner till Noel. Han hade varit heldag på dagis, och det va längesedan.
Barnen hade bakat själva och det bjöds på ostmackor pepparkakor mm mm. Jättegott och jättemysigt. Sedan va det uppträdanden i lekhallen och det gick hyfsat för Noel. Han stannade kvar där framme iallafall.
Självklart kom Tomtemor på besök:-)

 
Noel med sin bästis!
 

Shopping i Haga.

På tisdag morgon efer lämning packade Linda och jag i bägge ungarna i hennes bil och tog en tripp i stan.
Gick till favoritbutiken och köpte lite julklappar. Sedan tog vi såklart den obligatoriska fikan på Husaren. Hoppade dock över jättebullen!

Måndag (ödets dag på volvo)

Då blev det äntligen måndag då alla varslen slulle vara klara på Chrilles jobb. Trots att han nästan va säker på att få stanna va vi ändå lite oroliga. Cheferna skulle ha ersonliga möten med alla anstälda.
Tjoho.....det blev som vi hoppats, han fick vara kvar + att han fick en ny bättre tjänst. Så för våran del blev det bara bättre.
Hoppas att det blir lite klirr i kassan också:-)

Idag...

Tiderna blev lite knasiga idag första dagen jag va på benen....Mejsan somnade alldeles för tidigt och sov bara 20 minuter:-( Not good!
Förmiddagen blev tråkig och vädret va inget vidare. Efter lunchen...(pannkakor som va sämre än pappas) Noels konstaterande!!! drog vi iväg till partille och min kompis Sara. Där fikade vi på bullar, pepparkakor och choklad...mumma!!

När vi kom hem skulle vi leta upp Noels tomte och pepparkaksdräkt....men den ena tröjan fattades. Men det va helt ok för Noel för han skulle vara tiger på julfesten imorgon...Hmm det problemet ur världen.
Skall nog slå in lite klappar nu när barnen sover, för det blev inget med det i helgen..

Gänget!



En dag hemma hos Matilda och Linda. Det va full rulle, med nybakta lussebullar.

Högst på min önskelista!

Fatboy sittpuff - Marimekko - Klicka på bilden för att stänga

Vill så gärna ha en egen Fatboy.
Just denna kommer från Marimekko och kostar tyvärr 2990kr.

Pyssla på golvet.

Precis som sin bror gillar Meja att sita på golvet och greja. Hon gillar när vi målar och hon kan äta kritor.
                                                                                        

Möblerat om!

Chrille fick ett ryck i helgen! Eftersom vi aldrig sitter vid vårat matsalsbord bestämde vi oss för att plocka bort det ett tag.
Flyttade sofforna och tv:n till andra sidan. Rummet blev så mycket bättre och den stora stressen vi kände i rummet är som bortblåst. Nu skulle jag vilja ha hit Johnnie och Mattias och bygga en likadan soffa som Rami fick:-)

Meja kan allt själv!

Våran lilla stjärna har kommit på att hon vill göra allt själv. Det är inte lika kul tycker vi. Tvättmaskinen går på högvarv!

                                                                                                          



 

Våran fina bock!

Fick en jättefin julbock av mina föräldrar som pryder framsidan. Det är såå fint på kvällen när lycktan är tänd. Grannens tös blev livrädd och trodde det stog en varg på utsidan när hon skulle till dagis!

 

Fy f-- vilken vecka.

Denna veckan har varit hemsk. Inte nog med att barnenaldrig blir helt friska...men nu va det även min tur. Vet inte vad jag drabbats av, men det tyck aldrig gå över. Började med att jag spydde, fick sedan hög feber och vansinnig huvudvärk. Benen kunde jag knappt röra för det känndes som det brann i lederna. Nu har jag enbart kvar svidande magont (magkatarr)...men det kan jag leva med. Chrille har fått jobba halvdagar och min kära mor fick rycka in! Sovit i snitt 20timmar per dygn men ändå dödstrött hela tiden.... Men nu e jag lite mer med i matchen idag!

Varit sjuk!

Jag ha varit sjuk, första dagen idag som jag loggar in överhuvudtaget.
Gör en uppdatering imorgon!

Spårlöst försvunnen..

Inte kul att blogga nu...Hittar inte våran kamera, den har varit borta ett tag men nu inser jag att den VÄRKLIGEN  e borta.
ha ha ha, nu när jag skriver ser jag den:-)
Under blocket på hårddisken

RSS 2.0